آزمون آیلتس

آزمون آیلتس یکی از معتبرترین آزمون‌های جهان به شمار می‌رود که در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمون مهارت‌های زبانی افرادی را که قصد دارند در حوزه زبان انگلیسی کار کنند یا در خارج کشور ادامه تحصیل دهند را، می‌سنجد. آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی و نزدیک به ۱۱۰ کشور دنیا برگزار می‌شود.
 بسیاری از دانشگاه‌ها، کالج‌ها، صنایع و سازمان‌های دولتی در بریتانیا، کانادا، ایرلند، آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزلند برای ارزیابی شایستگی افراد، نمره آیلتس را ملاک اصلی سنجش خود قرار می‌دهند. مرکز برگزاری آزمون آیلتس در کشور انگلستان بوده و هر ساله توسط دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا زیر نظر ESOL، این آزمون برگزار می‌شود. برای آشنایی با بخش‌های مختلف آزمون آیلتس در ایران و اطلاع از منابع مهم مطالعاتی جهت آمادگی بیشتر در این آزمون، در ادامه مقاله از شکوه تهران، اطلاعات جامعی را ارائه داده‌ایم.

آزمون آیلتس شامل چه بخش‌های دارد؟

امتحان آیلتس چهار مهارت مختلف شرکت‌کنندگان محک می‌زند. این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل بخش Listening یا شنیداری،بخش Reading یا خواندن، بخش Writing یا نوشتاری هستند. بخش Speaking یا همان مکالمه آزمون آیلتس نیز با توجه به زمان برگزاری آزمون اصلی، یک هفته قبل از آزمون و یا گاها بعد از آزمون اصلی برگزار می‌شود.
در صورتی که قصد ثبت نام آزمون آیلتس را دارید، در ادامه راجع به هریک از بخش‌های آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

لیسنینگ آزمون آیلتس

لیسنینگ آیلتس شامل چهار بخش و ۴۰ سوال است و هر بخش آن ۱۰ سوال دارد. مدت زمان پخش فایل لیسنینگ هر چهار بخش حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد؛ در پایان، ۱۰ دقیقه به شما زمان داده می‌شود تا پاسخ‌های خود را از برگه سوالات با پاسخ‌نامه منتقل کنید. صحیح بودن املا و گرامر هر واژه اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین هنگام واردکردن پاسخ‌ها دقت کافی داشته باشید.
لیسنینگ آزمون آیلتس
سوالات بخش لیسنینگ آیلتس به‌گونه‌ای هستند که از بخش اول تا چهارم به تدریج سخت‌تر می‌شوند؛ ازاین‌رو برای کسب نمره بهتر باید به اکثر سوالات بخش‌های ابتدایی پاسخ دهید. بخش اول و دوم آزمون شامل موضوعات اجتماعی بوده و مکالمات بین افراد را مورد بررسی قرار می‌دهد. در بخش سوم و چهارم بیشتر به موضوعات دانشگاهی و آکادمیک پرداخته می‌شود. در ادامه به بررسی دقیق هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم:

بخش

موضوع لیسنینگ

۱

بخش اول، مکالمه‌های بین دو نفر بوده و اغلب در مورد هماهنگ‌کردن قرار ملاقات یا رزرو کردن جایی مثل رزرو هتل است؛ که پس از گوش‌کردن فایل باید باتوجه‌به اطلاعاتی که در مکالمه بیان می‌شود یک فرم یا جمله را تکمیل کنید. بیشتر سوالات این بخش به‌صورت جای خالی هستند.

۲

بخش دوم اغلب یک مونولوگ است؛ به این معنا که تنها یک شخص به صحبت در مورد موضوعی می‌پردازد. به‌عنوان‌مثال یک مجری تلویزیون یا رادیو در مورد مسائل اجتماعی صحبت می‌کند.

۳

بخش سوم شامل مکالمه‌های بین دو یا چهار نفر است. برای مثال گفتگویی میان یک معلم و دانش‌آموز در مورد ابعاد مختلف یک پروژه صورت می‌گیرد.

۴

بخش چهارم نیز یک مونولوگ علمی مانند سخنرانی دانشگاه است.

ریدینگ آزمون آیلتس

دومین بخشی که در آزمون کتبی آیلتس مورد سنجش قرار می‌گیرد بخش ریدینگ آزمون است. این بخش شامل ۴۰ سوال بوده که در مدت زمان ۶۰ دقیقه باید به آنها پاسخ دهید. در بخش ریدینگ، شرکت‌کنندگان باید پس از مطالعه ۳ متن که در مجموع ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه هستند به پاسخگویی به سوالات آن بپردازند.
ریدینگ آزمون آیلتس
نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید این است که برای انتقال پاسخ‌ها به پاسخ‌نامه وقت اضافه داده نمی‌شود. بخش اول آزمون ریدینگ پیرامون فعالیت‌های روزمره اجتماعی، بخش دوم پیرامون جزوات آموزشی و نیازهای رفاهی و بخش سوم آزمون متشکل از یک متن بلند با موضوعی عمومی است. هر ۴۰ سوال بخش ریدینگ، شامل ۱۱ مدل سوال مختلف هستند که به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:
  • Multiple Choice
  • True, False and Not Given kind of Questions
  • Yes, No and Not Given kind of Questions
  • Match Heading
  • Match Ending
  • Match Features
  • Match Information
  • Completing Sentences
  • Sentence Completion
  • Summary Completion
  • Diagram Label Completion
  • Answering a Question
  • Short Answer Questions

رایتینگ آزمون آیلتس

آخرین بخش آزمون کتبی آیلتس مربوط به بخش رایتینگ است. این بخش شامل ۲ تسک است که باید در مدت زمان ۶۰ دقیقه به هر ۲ آنها پاسخ دهید. پاسخ مناسب به موضوع، ایده‌های سازمان‌یافته، استفاده از واژگان و گرامر درست جهت کسب نمره بالا بسیار اهمیت دارد. در بخش رایتینگ جهت سنجش مهارت نگارشی باید درباره دو موضوع مختلف انشا بنویسید:
  • موضوع اول: در این بخش از شما خواسته می‌شود که از طریق متنی ۱۵۰ کلمه‌ای، مشکلی فرضی را شرح دهید. توجه داشته باشید درصورتی‌که تعداد کلمات استفاده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده باشد، نمره این بخش را از دست خواهید داد. توصیه می‌شود که حداقل ۲۰ دقیقه از وقت خود را به موضوع اول (Task 1) اختصاص دهید.
  • موضوع دوم: در تستک دوم این امتحان باید نظر موافق یا مخالف خود را پیرامون موضوعی بیان کنید. تعداد کلمات استفاده شده در این بخش ۲۵۰ کلمه است اگر تعداد کلمات، از این مقدار کمتر شود به نسبت آن نمره از دست خواهید داد. مدت زمانی که باید به موضوع دوم (Task 2) اختصاص دهید حدود ۴۰ دقیقه است.

رایتینگ آزمون آیلتس

بخش مکالمه IELTS

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس به‌صورت شفاهی بوده و شامل یک مصاحبه رودررو با مصاحبه کننده رسمی آیلتس است، در طول مدت زمان حدود ۱۱ تا ۱۴ دقیقه است. در این بخش تمام اندوخته‌ای که حین آموزش مکالمه انگلیسی یاد گرفته‌اید، مورد سنجش قرار می‌گیرد. اسپیکینگ آیلتس ۳ بخش دارد:
  1. بخش اول: در اولین بخش امتحان، متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت خانوادگی، وضعیت کاری و علایق خود پاسخ دهد. این بخش بین ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد و شما باید برای سوالات، پاسخی کوتاه و کامل ارائه دهید. هدف از بخش اول اسپیکینگ، ارزیابی مهارت شما در برقراری ارتباط و بیان تجارب و اطلاعات روزمره است.
  2. بخش دوم: در بخش دوم موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب شده و به مدت یک دقیقه فرصت دارید تا درباره این موضوع فکر کرده و ۲ دقیقه درباره آن صحبت کنید. در این بخش همچنین به شما یک مداد و کاغذ هم داده می‌شود تا نکات کلیدی آن چه را که می‌خواهید بیان کنید را، بنویسید. در حین صحبت‌کردن دقت داشته باشید که به همه سوالات با آرامش پاسخ دهید. پس از پایان‌یافتن صحبت شما، ممتحن ممکن است چند ساعت دررابطه‌ با همین موضوع از شما بپرسد. این بخش حدود ۳ الی ۴ دقیقه طول می‌کشد.
  3. بخش سوم: در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس، از شما چند سوال مربوط به موضوع بخش دوم پرسیده می‌شود؛ شما باید به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه‌کننده مکالمه‌ای را برقرار کنید. در این بخش با نشان‌دادن مهارت‌های خود می‌توانید نمره بالایی به دست آورید.

بخش مکالمه IELTS

نمره بندی آیلتس چگونه است؟

در آزمون آیلتس، مهارت‌های زبانی انگلیسی شما بر اساس نمرات آزمون ارزیابی خواهد شد. این محدوده نمرات آزمون بین ۰ تا ۹ قرار دارد. نمره آیلتس مربوط به چهار مهارت لیسنینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و ریدینگ بوده و از طریق میانگین این چهار مهارت، نمره آن محاسبه می‌شود. اگر این میانگین عددی رند نباشد آن را تا نیم نمره روبه‌بالا یا پایین رند می‌کنند.
به عنوان مثال، اگر میانگین نمرات چهار مهارت شما ۸.۲۵ باشد، نمره آیلتس شما ۸.۵ خواهد بود؛ ولی اگر این میانگین ۴.۸۸ برآیند شود، نمره نهایی شما ۵ است. در حالت کلی نمره ۵ نمره متوسط و نمره ۶ به بالا نمره خوب تلقی می‌گردد. شما می‌توانید از بهترین آموزشگاه زبان غرب تهران نیز مشاوره‌های تخصصی در زمینه نمره بندی آبلتس بگیرید.

منابع آزمون IELTS کدامند؟

برای آمادگی قبل از آزمون آیلتس می‌توانید از منابع مختلفی جهت ارتقای سطح زبانی خود در آموزشگاه زبان انگلیسی بهره ببرید. در ادامه، تعدادی منابع آیلتس را که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند ذکر کرده‌ایم:
  • کتاب Barron’s IELTS Super pack
  • کتاب Cambridge Guide to IELTS
  • آیلتس آکادمیک ۱۵
  • کتاب Ace the IELTS
  • کتاب کالینز ریدینگ
  • کتاب لیسنینگ کالینز
  • کتاب رایتینگ کالینز
  • کتاب اسپیکینگ کالینز
  • کتاب Official IELTS Practice Materials
  • تارگت باند ۷
  • کتاب آیلتس کمبریج
  • کتاب Oxford Word Skills
  • کتاب آمادگی برای صحبت‌کردن Get ready for IELTS Speaking
  • کتاب Get ready for IELTS Listening
  • کتاب Complete IELTS
  • کتاب Listening for IELTS
  • کتاب New insight into IELTS
  • وب‌سایت IELTS.org
  • سایت IELTS Buddy
  • کانال یوتیوب liz

تعیین سطح آیلتس چگونه است؟

باتوجه‌به نمرات کسب شده در آزمون آیلتس، نتیجه تعیین سطح زبان مشخص شده و دانش زبان‌آموز سنجیده می‌شود. براین‌اساس هر سطح، با نمره خاصی مشخص خواهد شد؛ که به آن می‌پردازیم:

نمره

سطح

۴.۵

A2

۵

A2-B1

۵.۵

B1

۶

B1-B2

۶.۵

B2

۷

B1-C2

۸

C1

۹

C2

معرفی انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به چهار دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود که به ترتیب زیر است:
  • آزمون آیلتس آکادمیک (The IELTS Academic module)
  • آزمون آیلتس جنرال (IELTS General Training)
  • آزمون آیلتس UKVI
  • آزمون لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

معرفی انواع ازمون آیلتس

آزمون آیلتس آکادمیک

آزمون آیلتس آکادمیک یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع آزمون‌های آیلتس به شمار می‌رود که برای سنجش مهارت زبان انگلیسی و ارزیابی مناسب‌بودن سطح آن برای یک محیط دانشگاهی طراحی شده است. اگر قصد تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان را دارید یا به دنبال کار حرفه‌ای در کشور انگلیسی‌زبان هستید، شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک ضرورت دارد.
آزمون آیلتس آکادمیک، تسلط به زبان انگلیسی را در سطح آکادمیک ارزیابی کرده و مشخص می‌کند که آیا آماده تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد هستید یا خیر. این آزمون همچنین آمادگی شما را برای مشاغل حرفه‌ای مانند پزشکی، پرستاری، تدریس و وکالت نیز مشخص می‌کند. بخش‌های شنیداری و گفتاری آزمون آیلتس عمومی و آکادمی یکسان هستند؛ درحالی‌که بخش‌های ریدینگ و رایتینگ آنها با هم تفاوت دارد.

آیلتس جنرال

آزمون آیلتس جنرال یکی دیگر از انواع آزمون آیلتس است که جهت مقاصد غیرآکادمیک مانند ویزای مهاجرت یا مجوزهای شغلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمون متشکل از ۴ بخش ریدینگ، اسپیکینگ، لیسنینگ و رایتینگ است که در مجموع ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. بخش‌های اسپیکینگ و لیسنینگ این آزمون مانند بخش‌های مشابه آیلتس آکادمیک هستند؛ ولی بخش‌های ریدینگ و رایتینگ آن منحصربه‌فرد بوده و با نوع آکادمیک تفاوت دارد.

آیلتس UKVI

آزمون آیلتس UKVI در مکان‌های مورد تایید دولت انگلستان برگزار می‌شود. این آزمون از نظر محتوا با دیگر آزمون‌های آیلتس تفاوتی ندارد؛ تنها فرق آن این است که محل آزمون باید دارای مشخصات خاص و مورد تایید انگلستان باشد. اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان، دریافت مجوز و ویزای کاری در این کشور، مهاجرت، اقامت دائم یا دریافت شهروندی انگلستان را دارید، باید در آزمون UKVI شرکت کنید.

آزمون آیلتس UKVI

تفاوت آزمون UKVI با سایر آزمون ها

هر یک از آزمون‌های آیلتس و آزمون UKVI از نظر قالب، محتوا، سطح دشواری و نمره‌دهی یکسان هستند. تنها تفاوت این آزمون در این است که آزمون آیلتس UKVI توسط وزارت کشور بریتانیا برای اهداف کاری تحصیلی و مهاجرتی برگزار می‌شود. اگر در این آزمون ثبت‌نام کنید کارنامه آزمون شما کمی متفاوت خواهد بود تا نشان دهد که شما در یک مرکز آزمون تایید شده در آزمون آیلتس UKVI شرکت کرده‌اید.

آیلتس لایف اسکیلز

آزمون آیلتس لایف اسکیلز باهدف سنجش دانش گفتاری و شنیداری زبان‌آموزان طراحی شده است و بر اساس CEFR از آزمون‌های ساده در سه سطح A1،A2 ،B1  بوده که در حضور یک ممتحن و دو متقاضی برگزار می‌گردد. اگر قصد مهاجرت و دریافت اقامت انگلستان را دارید و به دنبال آزمونی می‌گردید که از آیلتس ساده‌تر باشد، آزمون لایف اسکیلز را انتخاب کنید. موضوعات رایج بخش اسپیکینگ این آزمون درباره علاقه‌مندی‌ها، آموزش، اوقات فراغت، مشکلات اجتماعی، وسایل نقلیه و خانواده است.

آزمون آیلتس کامپیوتری چیست؟

آزمون کامپیوتری آیلتس مانند آزمون آیلتس Paper-based است؛ با این تفاوت که به‌جای واردکردن پاسخ‌ها روی کاغذ، آنها را در کامپیوتر تایپ می‌کنید. ازآنجایی‌که محتوای هر دو آزمون یکسان است سطح دشواری آزمون کامپیوتری آیلتس با آزمون کاغذی تفاوتی ندارد. آزمون‌های ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ در کامپیوتر انجام می‌شود؛ اما آزمون گفتاری به‌صورت گفتگوی رودررو با یک آزمون‌گیرنده برگزار خواهد شد.
 در طول این آزمون می‌توانید یادداشت‌های خود را روی یک برگه بنویسید و ممانعتی بابت استفاده از کاغذ و مداد وجود ندارد. نتایج آزمون آیلتس کامپیوتری بسیار سریع اعلام می‌شود و ظرف ۳ تا ۵ روز نتایج آن قابل دسترسی است.

نتیجه گیری آزمون آیلتس

آزمون آیلتس (International English Language Testing System) یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی برای افرادی است که قصد مهاجرت یا تحصیل به کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند، انگلستان و آمریکا دارند. علاوه بر این، شرکت در آزمون آیلتس برای افرادی که به دنبال شغل در کشورهای خارجی هستند نیز الزامی است. در این آزمون مهارت‌های لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ زبان‌آموزان مورد سنجش قرار می‌گیرد. نمرات آزمون آیلتس با نمره‌ای بین ۰ تا ۹ اعلام می‌گردد.
با توجه به نمرات دریافت شده در این آزمون، نتیجه تعیین سطح از A2 تا C2 مشخص خواهد شد. آزمون آیلتس به ۴ دسته آزمون آکادمیک، عمومی، UKVI و لایف اسکیلز تقسیم شده است. هر یک از این آزمون‌ها اهداف متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند؛ برای مثال آزمون جنرال جهت دریافت ویزای توریستی یا مجوزهای شغلی برگزار می‌شود.
برای آمادگی بیشتر در آزمون آیلتس، می‌توان به کمک یک برنامه آموزش زبان انگلیسی و همچنین استفاده از منابع مختلفی که در دسترس هستند، نمره قابل قبولی در این آزمون کسب کنید. در این مقاله چند مورد از این منابع ذکر شده است.

سوالات متداول آزمون آیلتس

هزینه آزمون آیلتس چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟

آزمون آیلتس در بیش از ۱۶۰۰ مرکز و در ۱۴۰ کشور برگزار می‌شود. هزینه‌ آزمون آیلتس نه‌تنها از کشور به کشور دیگر، بلکه از مرکز به مرکز برگزارکننده‌ی دیگر متفاوت است. بااین‌حال،آخرین رقمی که برای ثبت نام آزمون آیلتس تهران اعلام شده است مبلغ ۸۴،۹۰۰،۰۰۰ ریال (معادل ۸ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان) برای آزمون کامپیوتری IELTS و مبلغ ۸۸،۹۰۰،۰۰۰ ریال (معادل ۸ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان) برای آزمون آیلتس کاغذی تصویب شده‌است. در حالت کلی هزینه ی آزمون آیلتس می‌تواند بین ۱۸۰ تا ۲۵۰ دلار متغیر بوده و حتما باید پیش از آغاز فرایند ثبت‌نام، در مورد هزینه‌ها با مرکز آزمون خود مشورت کنید.

اعتبار آزمون آیلتس چقدر است؟

اعتبار آمتحان آیلتس فقط دو سال اعتبار دارد و بعد از گذشت ۲ سال باید مجددا در این آزمون شرکت کنید. شرکت‌ها، دانشگاه‌ها یا مؤسسات مختلف می‌توانند تصمیم بگیرند که این مدارک پس از آزمون تا چه تاریخی اعتبار خواهند داشت. برخی مؤسسات یا مراکز این مدارک را بیش از ۲ یا ۳ سال نیز همچنان معتبر می‌دانند.

آیا آزمون آیلتس در ایران هم برگزار می‌شود؟

سازمان سنجش کشور اعلام کرد از تاریخ ۱۴ آذر ۱۴۰۲، مراکز ثبت نام آزمون آیلتس در ایران می‌توانند نسبت به ثبت نام آزمون آیلتس اقدام لازم را به عمل آورند. البته نکته قابل توجه این است که نسخه کاغذی آیلتس حذف شده و فقط نسخه کامپیوتری IELTS در دسترس زبان آموزان خواهد بود.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *