نحوه محاسبه نمره آیلتس

آیلتس، یک مدرک معتبر و بین‌ المللی زبان انگلیسی است که برای زبان‌آموزانی طراحی شده که قصد کار یا تحصیل در یک کشور و محیط انگلیسی‌ زبان را دارند. این روزها داشتن مدرک آیلتس با نمره‌ای قابل قبول (۶ به بالا) ابزار لازم برای ورود به موسسات آموزش عالی یا شرکت‌هایی محسوب می‌شود که از زبان انگلیسی به‌عنوان ابزار ارتباط بین افراد استفاده می‌کنند.

نحوه محاسبه نمره آیلتس به این صورت است که در هر ۲ ماژول جنرال و آکادمیک، بسته به عملکرد شما در هر چهار بخش نمره‌ای از ۰ تا ۹ خواهید گرفت و باتوجه‌به این ۴ نمره، نمره آزمون آیلتس محاسبه می‌شود. آزمون جنرال و آکادمیک ۲ نوع آزمون آیلتس هستند که در نوع سوالات بخش‌های Writing و Reading تفاوت‌هایی دارند؛ بنابراین در نحوه نمره‌دهی نیز یکسان نیستند. در این مقاله از شکوه تهران قصد داریم درباره تفاوت‌های این دو نوع آزمون و نحوه محاسبه نمره آیلتس توضیحات جامعی ارائه دهیم.

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال

 این دو نوع آزمون آیلتس در کنار شباهت، تفاوت‌هایی نیز در زمینه محتوا و محاسبه نمره آیلتس دارند که شامل موارد زیر می‌شوند:

تفاوت در محتوا

از آنجایی‌ که متقاضیان مهاجرت تحصیلی یا سایر داوطلبان آزمون آیلتس در حین تحصیل در دانشگاه باید بتوانند متون آکادمیک، درسی و علمی را به‌ خوبی درک کنند؛ در آزمون آیلتس آکادمیک در بخش Reading متن‌های آزمون از کتاب‌های آکادمیک و مجلات علمی طراحی شده‌اند تا مهارت داوطلب را در خصوص درک مطلب آکادمیک و دانشگاهی بسنجند.

از این‌ رو سطح لغات در بخش Reading آکادمیک کمی بالاتر بوده و نیاز به دانش واژگان بیشتری دارد. در حالی‌ که در آزمون جنرال محتوای بخش Reading بیشتر درباره موضوعات عمومی مانند تبلیغات، راهنمایی، مسائل روزمره و… طراحی شده و کمتر به سنجش درک مطلب داوطلب می‌پردازد.

در بخش Writing آزمون آکادمیک موضوعات داده شده در هر دو تسک ۱ و ۲ مرتبط با موضوعات آکادمیک و علمی هستند تا سطح نوشتاری داوطلب در حوزه نوشتاری آکادمیک مشخص شود؛ ولی تسک ۱ رایتینگ جنرال شامل نوشتن یک نامه و تسک دوم نیز شامل یک موضوع نوشتاری عمومی است.

تفاوت در بخش نمره‌دهی

یکی دیگر از تفاوت‌های آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال در محاسبه نمره آیلتس است. نمره آزمون آیلتس در سه بخش speaking، writing و listening در هر ۲ آزمون تقریبا مشابه هم صورت می‌گیرد؛ اما در بخش reading، نمره آزمون آیلتس در این دو نوع آزمون تفاوت بسیار زیادی دارد. بخش ریدینگ به‌ صورت کلی حدود ۲۵ درصد از کل نمره آزمون را شامل می‌شود.

مطابق با قوانین و روش‌های نمره‌گذاری IELTS متقاضیان آزمون جنرال به نسبت متقاضیان آزمون آکادمیک باید به تعداد سوال بیشتری در قسمت خواندن پاسخ بدهند. علت این تفاوت این است که در آیلتس جنرال اگر متقاضی در قسمت Reading به ۳۰ سوال از ۴۰ سوال پاسخ دهد، نمره او ۵ خواهد بود؛ ولی در آیلتس آکادمیک نمره متقاضی با پاسخ به ۳۰ سوال ۶ محسوب می‌شود؛ چون از نظر واژگان و همچنین سبک، پیچیدگی بیشتری دارد. از این‌ رو باید تعداد سوالات آزمون جنرال بیشتر باشد تا نمره هر دو آزمون در بخش ریدینگ یکسان شود.

تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال

پارامترهای محاسبه نمره Overall آیلتس

 پارامترهای محاسبه نمره آیلتس در ۴ بخش Writing، Listening، Speaking و Reading به شرح زیر است:

محاسبه نمره بخش رایتینگ آیلتس

 معیارهای تصحیح و محاسبه نمره آیلتس در بخش رایتینگ عبارتند از:

  • پاسخگویی به Task Achievement: موارد مورد نیاز در این بخش شامل ارائه اطلاعات کامل و دقیق، پاسخ دادن به همه بخش‌های سوال، پشتیبانی از داده‌های موردنظر در سوال است.
  • پاسخگویی به :Task Response: موارد مورد انتظار در این بخش شامل مقدمه (نشان‌ دادن تسک)، ایجاد ارتباط بین اطلاعات داده شده در سوال و پاسخ، اتخاذ موضع مورد نظر و ارزیابی شخصی مسئله است.
  • انسجام و پیوستگی: انسجام و پیوستگی به رعایت اصول پاراگراف نویسی و سازماندهی متن، ارتباط پاراگراف‌ها با موضوع و ایده اصلی (مربوط به تسک ۲)، پیوند و ارتباط بین کلمات اشاره دارد.
  • منابع واژگانی: در این معیار، عدم وجود غلط‌های املایی، استفاده از کالوکیشن‌ها و پارافریز کردن سنجیده می‌شود.
  • دامنه و درستی گرامر: به‌ کارگیری زمان و ساختارهای صحیح برای جملات، رعایت علائم نگارشی (Punctuations)، خودداری از خطاهای گرامری و دستوری یکی از معیارهای اصلی سنجش مهارت رایتینگ محسوب می‌شود.

محاسبه نمره بخش اسپیکینگ آیلتس

آزمون اسپیکینگ آیلتس یک گفتگوی چهره‌ به‌ چهره و درست مثل گفتگوهای روزمره است. این بخش یک مصاحبه شخصی بوده که در یک اتاق آرام و توسط آزمونگر آیلتس انجام می‌شود. در این آزمون، آزمونگر مهارت خواندن شما را از طریق تند یا کند کردن لحنتان ارزیابی می‌کند. معیارهای نمره‌دهی بخش اسپیکینگ شامل موارد زیر است:

  • تسلط و انسجام
  • دایره لغات و منابع واژگانی
  • تلفظ صحیح
  • دامنه و درستی گرامر

محاسبه نمره بخش ریدینگ آیلتس

 آزمون ریدینگ آیلتس شامل ۴۰ سوال است و برای پاسخ صحیح به هر سوال ۱ امتیاز در نظر گرفته می‌شود. در این بخش نمره منفی برای جواب‌های غلط لحاظ نمی‌شود. در آخر مجموع این امتیازات به نمره کل و استاندارد آیلتس از ۰ تا ۹ تبدیل می‌شود و شما یک عدد کامل یا یک عدد به همراه ۰.۵ نمره خواهید داشت؛ مثلا ۸ یا ۸٫۵.

محاسبه نمره بخش لیسنینگ آیلتس

آزمون لیسنینگ آیلتس مانند ریدینگ شامل ۴۰ سوال است که هر جواب صحیح یک نمره دارد. در این بخش شما به صدای ضبط شده گوش می‌کنید و هم‌زمان به سوالات مربوط، پاسخ می‌دهید. در پایان، تعداد پاسخ‌های درست، نمره نهایی لیسنینگ شما را تعیین می‌کند. در بخش لیسنینگ برای جواب‌های غلط نمره‌منفی لحاظ نمی‌شود.

 پارامترهای محاسبه نمره Overall آیلتس

نحوه محاسبه نمره آیلتس (IELTS) جنرال

در تمام انواع آزمون‌های آیلتس هر ۴ مهارت Writing، Listening، Speaking و Reading سنجیده می‌شوند و یک نمره کلی و همچنین ۴ نمره مجزا از ۰ الی ۹ برای هر یک از مهارت‌ها ثبت می‌شود. در ازمون جنرال محاسبه نمره آیلتس از میانگین نمرات ۴ مهارت زبانی به دست می‌آید.

نحوه محاسبه نمره آیلتس (IELTS) آکادمیک

تعداد سوالات و زمان در نظر گرفته شده برای هر دو آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک برابر هستند؛ ولی در بخش نمره‌دهی به برخی از موارد در هر نوع توجه بیشتری می‌شود. برای مثال چون در آزمون آیلتس آکادمیک از محتوای سخت‌تری استفاده می‌شود هنگام محاسبه نمره آیلتس دقت بیشتری به کار برده خواهد شد.

 محاسبه آنلاین نمره آزمون آیلتس

نحوه محاسبه نمر آیلتس به این صورت است که این نمره از میانگین نمرات ۴ مهارت زبانی خواندن، نوشتن، مکالمه و شنیدن به دست می‌آید. درصورتی که نمره متقاضی، عددی با اعشار غیر از نیم باشد، آن نمره گرد می‌شود؛ بنابراین بهتر است به جای محاسبه میانگین ۴ نمره، به پلتفرم‌های محاسبه‌گر نمره آیلتس به نشانی calculator.free.fr مراجعه کنید.

این سایت به شما این امکان را می‌دهد که با وارد کردن نمرات ۴ مهارت مختلف در کادرهای مربوطه بتوانید نمره اورال را مشاهده کنید. علاوه بر این وبسایت، نرم افزارهای محاسبه نمره آیلتس نیز وجود دارند که تخمین نمره آیلتس را برای شما ساده می‌کنند تا برنامه‌ریزی دقیق‌تری بر اساس شرایط خود داشته باشید. پیشنهاد میکنیم برای تقویت مهارت گفتاری خود، مقاله آموزش مکالمه انگلیسی را مطالعه نمایید.

 محاسبه آنلاین نمره آزمون آیلتس

مروری بر مطالب

آیلتس یکی از آزمون‌های بین‌المللی زبان است که بسیاری از کشورها برای پذیرش مهاجرین مختلف از آن استفاده می‌کنند و بیشتر دانشگاه‌های دنیا آن را مبنای پذیرش دانشجویان خارجی قرار می‌دهند. آزمون آیلتس به ۴ بخش مجزای reading، speaking، writing و listening تقسیم می‌شود که هر بخش نیز نمره خاص خود را دارد.

محاسبه نمره آیلتس از میانگین نمرات ۴ بخش این آزمون و گرد کردن آن به دست می‌آید. برای مثال اگر نمره overall شما ۶.۷۵ باشد مقدار آن به ۷ افزایش پیدا خواهد کرد. آزمون آیلتس از ۹ سطح تشکیل شده است که آزمون دهنده با کسب نمره ۱ دارای کمترین دانش زبانی و متقاضی گیرنده نمره آزمون آیلتس ۹ دارای بالاترین مهارت زبانی در زبان انگلیسی است.

بخش رایتینگ آیلتس در Academic و General با هم متفاوت هستند. رایتینگ آیلتس آکادمیک و جنرال دارای دو Task است. Task 1 در آزمون جنرال اغلب شامل نوشتن یک نامه و در آیلتس آکادمیک تحلیل یک نمودار است. Task 2 یک Essay ۲۵۰ کلمه‌ای است و در هر دو نوع جنرال و آکادمیک یکسان خواهد بود.

سوالات متداول در خصوص محاسبه نمره آیلتس

تفاوت محاسبه نمره آیلتس آکادمیک و جنرال به چه صورت است؟

بزرگ‌ترین تفاوت میان آزمون آکادمیک و جنرال در نحوه نمره‌دهی آنها است. البته نمره‌دهی در بخش‌های Listining، Speaking و Writing در هر دو ورژن تفاوتی ندارد؛ ولی در بخش Reading که در مجموع ۲۵% از کل نمره شما را شامل می‌شود، تفاوت بزرگی در این دو نوع آزمون وجود دارد. برای مثال اگر به ۳۰ سوال از ۴۰ سوال بخش Reading پاسخ درست دهید در آیلتس جنرال، نمره شما ۵ خواهد بود ولی در آیلتس آکادمیک، با پاسخ صحیح به ۳۰ سوال از ۴۰ سوال، نمره آیلتس شما ۶ محسوب می‌شود.

نمره آیلتس چگونه محاسبه می‌شود؟

آزمون آیلتس ۴ مهارت writing, listening, reading, speaking را می‌سنجد. برای نمره گرفتن از آیلتس، باید هر چهار مهارت زبانی خود را تقویت کنید. در آزمون آیلتس هر یک از این مهارت‌ها نمره جداگانه‌ای خواهد داشت که در آخر نمره‌ی شما از میانگین این نمرات به دست می‌آید که آن را Band Score می‌نامند. به‌عبارت‌دیگر نمرات شما در هر مهارت، با هم جمع می‌شوند و عددی بین ۱ تا ۹ را معرفی می‌کنند که این نمره نهایی نشان‌دهنده میزان مهارت شما در زبان انگلیسی است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *